Kasztanowy Gościniec na pomorzu

dnia

Obiekt dwupoziomowy powstał poprzez adaptację wcześniej istniejącego spichlerza. Wnętrze uzyskało bardzo oryginalny charakter. Filary podtrzymujące antresolę są obudowane postarzanymi cegłami. Dekoracją części ścian są polne kamienie, które są elementem krajobrazu. Centralną część posadzki zajmują kafle ułożone we wzór szachownicy. Dookoła pod antresolą ułożona jest płytka drewnopodobna.

Na antresoli powyżej głównego pomieszczenia znajduje się stylizowany bar.
Kształt budynku, układ belek i elementów architektonicznych we wnętrzu został zachowany w oryginale.
W projekcie sali zastosowaliśmy łączenie różnych materiałów oraz styli łącząc je z nowoczesnymi rozwiązaniami oświetlenia. Hol recepcyjny wykończony został w tej samej stylistyce. Pomieszczenia łączą się kolorystycznie.

Słupy podtrzymujące antresolę wykonane zostały wzmocnione i obudowane cegłą.
Belki tworzące konstrukcję antresoli są drewniane i ze względu na ich dobry stan zostały zachowane. Aby dopasować ich szerokość zaproponowaliśmy obudowę z karton-gipsu z wnękami na oświetlenie ledowe umieszczone w pionie.
Akcentem kolorystycznym we wnętrzu jest kolor amarantowy. Pojawia się on na tkaninach: serwetach, zasłonach.
Pozostałe kolory są bardzo jasne i stanowią tło dla brązowych belek, surowych cegieł i kamieni.

Okna w sali bankietowej zostały w oryginalnym kształcie i rozmiarze. Pod oknami znajduje się zabudowa z cegieł pod którą mieści się nastrojowe oświetlenie.

Schody zostały wymurowane, ze względu na niewielką przestrzeń którą mogły zabrać, są usytuowane przy ścianie i lekko wygięte po łuku. Poręcz schodów została wykonana ze stali nierdzewnej.
Nad schodami na ścianie, na poziomie antresoli znajdują się podświetlone lustra.